Hjemmelavet, sprøde Oreos
Oreos
Jeg har altid haft en dyb svaghed for de små, runde chokoladekiks, med det stive mælkelignende creme inde i midten. Selve princippet med Drej, slik, dyb, har altid gået rent ind. Men, som jeg nok må erkende, så er det ikke det sundeste. Og selvom de smager vidunderligt godt, så er de fyldt med sukker, som en vegetar som mig ikke skal have for meget af. Derfor hoppede jeg nærmest af glæde, da jeg opdagede denne opskrift, til en del sundere hjemmelavet Oreo’s. Selvom den ikke har den knasende effekt, som dem man køber, så kan de spises med meget bedre samvittighed!
Det her er en opskrift til ca. 24 styk. Fremgangsmåde :
- 96 g hvedemel eller speltmel
- 30 g kakao pulver + 2 spsk
- 1,5 ml Stevia
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk natron
Bland ingredienser godt i en skål. I en anden blandes
- 59 ml olie (alt efter hvad du foretrækker af slags)
- 2 spsk Ahornssirup eller Agave Sirup
- 3 spsk mælk
Bland disse våde ingredienser sammen med de tørre, til det er en god dej, som gerne må være lidt tør, men dog stadig hænge nogenlunde sammen. Sæt dem i køleskabet i 30 minutter.
I mellem tiden forvarmer du ovnen til 150 grader. Rul din dej ud efter tiden, herefter skæres de ud i små cirkler i den størrelse du foretrækker. Jeg brugte et glas til at forme dem runde.
Bag dem i ovnen i omkring 10 minutter. I mens blandes fyldet.
- 65 g Græsk yoghurt, eller andet natural yoghurt.
- 1/4 tsk vanilje ekstrakt
- Bland sødemiddel (Stevia) i efter smag.
Lad dine færdige småkager køle af, før du ligger et fint lag fyld oven på. I mens de køler af, kan du evt. sætte dit fyld i køleskabet, så det er lidt mere formeligt.Behøves jeg at forklarer resten? Efter dit lag er lagt på, put en anden med nogenlunde samme størrelse ovenpå. Lad dine Oreos køle lidt af, før de nydes – måske med et glas mælk?:)
Ingen kommentarer endnu